Yabancı dilde bir tema mı kurdunuz? Türkçeleştirirken sorun mu çıkıyor? Bu ders tam size göre ...

WordPress Blogçular bilir. Temayı ilk kurduğunuzda eğer tema UTF-8 (BOM olmadan) kodlanmamışsa temada yazdığınız tüm türkçe karakterler sorunlu olarak çıkar. Bunun çözümü olarak NotePad++ programını kullanmanızı tavsiye ediyorum. Bu programı kullanarak tema dosyalarınızı UTF-8 (BOM olmadan) kodlayabilirsiniz. Yani türkçe karakterleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı da anlatacağım.

İlk önce NotePad++ programını indiriyoruz.

İndirdikten sonra tema dosyalarımızın içindeki .PHP dosyalarını seçiyoruz ve faremizin sağ tuşuyla "Edit with NotePad++" seçeneğine tıklıyoruz. Sonra "Düzenle" bölümüne geliyoruz. "UTF-8 (BOM olmadan) kodla" seçeneğine tıklıyoruz ve tıkladıktan sonra kaydediyoruz. Tema dosyalarımızın içindeki tüm PHP dosyalarında aynısını yapıyoruz. Yaptıktan sonra temamızı türkçeleştirmeye başlıyoruz.

~~

[i]Not: Son cümleme dikkat ediniz. Cümleyi biraz daha açalım. "Yaptıktan sonra temamızı türkçeleştirmeye başlıyoruz." dedim. Eğer dosyaları türkçeleştirdikten sonra bu ayarları yaparsanız. Yine sorun oluşacaktır. Bu yüzden tema yabancı dil iken ayarı yapın. Sonra türkçeleştirmeye başlayın.

Örnek:
<p>Türkçe</p>

şeklinde bir yazıyı en baştan ayarları yapmadan türkçeleştirdiniz.

Ayarları sonradan yaparsanız yazınız bu şekilde düzenlenecektir.
<p>T��e</p>

1 yorum: